Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnse regering overweegt verlenging uienimportverbod

Een vereniging van telers op de Filipijnen heeft aangekondigd dat het huidige lokale aanbod van uien voldoende is om aan de nationale vraag te voldoen, waardoor import niet nodig is. Rosendo So, voorzitter van Samahang Industriya ng Agrikultura (SINAG), benadrukte dat de oogst van witte uien naar verwachting tot eind juli zal voldoen aan de binnenlandse vraag, terwijl de levering van rode uien naar verwachting tot bijna november zal duren. So benadrukte dat de koelopslag momenteel vol zit met uien, die geleidelijk worden verkocht om een constante aanvoer op de markt te handhaven.

Het ministerie van Landbouw overweegt het importverbod op uien, dat in januari werd ingesteld, te verlengen vanwege het overschot dat wordt geoogst door een groter areaal, dat dit jaar met 40 procent is uitgebreid tot ongeveer 10.217 ha. De stabiele uienprijzen, zoals opgemerkt door minister van Landbouw Francisco Tiu Laurel en ondersteund door So, weerspiegelen de toereikendheid van het huidige aanbod.

Bron: tribune.net.ph

Publicatiedatum: