Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen willen uienteelt uitbreiden in Centraal Luzon

Het ministerie van Landbouw in Centraal-Luzon, Filipijnen, heeft plannen aangekondigd om het uienteeltgebied uit te breiden met 2.000 ha, als aanvulling op de bestaande 4.000 ha. Dit initiatief is bedoeld om uientekorten uit het verleden aan te pakken en de aantasting door de legerworm te verminderen door nieuwe teeltgebieden buiten de traditionele gebieden te introduceren, met name in Nueva Ecija, de belangrijkste uientelende provincie in de regio. Verwacht wordt dat Nueva Ecija, met een areaal van 10.500 ha, in 2024 300.000 ton zal bijdragen aan de uienvoorziening van het land.

Regionaal directeur Eduardo L. Lapuz jr. van het ministerie benadrukte de strategie om de teelt van uien in andere provincies te diversifiëren om de veerkracht van de landbouw in de regio te versterken. Er zijn inspanningen geleverd om de uienteelt uit te breiden naar Tarlac en Pampanga, waar initiatieven zoals het High-Value Crops Development Program de introductie van uienteelt hebben vergemakkelijkt. Het programma heeft met name uitbreidingen ondersteund in Bacolor, Pampanga, en Moncada, Tarlac, waarbij lokale coöperaties en telers werden betrokken bij de teelt van rode en gele uien.

Daarnaast heeft het ministerie geïnvesteerd in infrastructuur ter ondersteuning van de bewaring van uien, waaronder een grote professionele koelopslag in Bataan, waardoor het beheer na de oogst wordt verbeterd en de teelt wordt gestimuleerd. De investeringen van het ministerie in nieuwe teeltgebieden, voor een totaalbedrag van 10 miljoen PTA (159.000 euro), zijn bestemd voor zaden, training en hulp met kunstmest, met als doel een teeltopbrengst te bereiken die die van Nueva Ecija benadert.

Bron: sunstar.com.ph

Publicatiedatum: