Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Zeeland daalt het aantal landbouwbedrijven nauwelijks

In Zeeland daalt het aantal landbouwbedrijven veel minder hard dan in de rest van het land. Het aantal agrarische bedrijven is sinds 2009 vrijwel stabiel, blijkt uit landbouwtellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2009 telde de provincie Zeeland 3226 landbouwbedrijven en dat waren er 3215 in 2012. Er was zelfs sprake van een lichte groei in 2010 en in 2011. De lichte stijging komt vooral doordat ook Vlaamse boeren die grond in Zeeuws-Vlaanderen in gebruik hebben, vanaf 2011 zijn meegeteld.

Volgens Ko de Regt, provinciaal secretaris van de ZLTO in Zeeland, is de situatie voor boeren in deze provincie beter dan elders. Schaalvergroting heeft geleid tot sterke bedrijven van voldoende omvang en veel overnames door jonge, goed opgeleide boeren. De verschillende ruilverkavelingen in de afgelopen decennia hebben daar zeker aan bijgedragen.

bron: PZC
Publicatiedatum: