Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lemken neemt schoffelspecialist Steketee over

Het Duitse familiebedrijf en specialist voor landbouwtechniek Lemken heeft Machinefabriek Steketee B.V. overgenomen. Met deze overname heeft Lemken alle rechten van Steketee betreffende onkruidbestrijdingstechniek overgenomen, inclusief het grondbewerkingsprogramma van Rumptstad. De hypermoderne mechanische onkruidbestrijdingsmachines met vooruitstrevende cameratechnieken uit Nederland, vormen een passende uitbreiding op het Crop Care productportfolio van Lemken .
 
Klaas Veerman, directeur van Steketee toont zich zeer tevreden met de overname: "Voor mij is het belangrijk dat we met deze overname aansluiten bij een groot en gerenommeerd distributienetwerk. Dat geeft Steketee de mogelijkheid om zich te blijven focussen op productontwikkeling en innovatieve oplossingen. Bovendien hebben de Lemken product- en ondernemingsfilosofie mij ervan overtuigd dat wij de gelijke toekomstvisie delen voor de landbouwtechniek. Ik ben daarom erg blij dat ik met Lemken de ontwikkelingen binnen Steketee kan voorzetten."
 
Ook Lemken's CEO Anthony van der Ley ziet dit als een zeer belangrijke stap in de toekomst van gewasverzorging: "De maatschappelijke weerstand tegen chemische bestrijdingsmiddelen groeit en ook boeren zelf worden kritischer over de inzet van chemische middelen. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan innovatieve alternatieven, die de inzet van chemische bestrijdingsmiddelen beperken. Lemken is zich hiervan zeer bewust en ziet deze uitbreiding als een waardevolle en verantwoorde aanvulling op het actuele gewasverzorgingsprogramma."
 
Lemken wil de huidige productiecapaciteit van de Steketee uitbreiden op basis van de huidige expertise en competenties van de medewerkers. Met de beoogde schaalvergroting zal Lemken zich gaan richten op de verdere innovatie van de onkruidbestrijdingstechnieken, waarbij het de bedrijfsvoering van Steketee zal ondersteunen op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop. De bekende bedrijfsnamen Steketee en Rumptstad zullen blijven bestaan.
 
Veerman zal gezamenlijk met Iljan Schouten, General Manager van de Lemken Business Unit Crop Care, de bedrijfsvoering van Steketee continueren.
 

Publicatiedatum: