uien onverminderd populair in Italië en Centraal-Europa

Cora Seeds blijft plussen dankzij hybride uienrassen

Het Italiaanse zadenbedrijf Cora Seeds kondigt aan dat de verkoop van haar langedagsuien ook het afgelopen jaar is blijven groeien. Maurizio Bacchi, general manager van Cora Seeds: "De afgelopen jaren hebben we ondanks een minder aantal hectares elk jaar een groei genoteerd van twintig procent. Dat is te danken aan de vele voordelen van onze hybride rassen. Research & Development is volledig door het personeel van Cora Seeds zelf uitgevoerd."

De Elenka F1 (zie foto hieronder) is het meest verbouwde ras. De verkoop van deze ui blijft stijgen en wordt alsmaar populairder onder telers en in de handel in Italië en Centraal-Europa. Het succes zit 'm in de bronzen kleur en de dikte van de schillen. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat hij tijdens het verwerken en het verpakken goed beschermd blijft. De plant is goed bestand tegen meeldauw. De uien zijn daarnaast mooi rond en stevig, zodat ze geschikt zijn voor langdurige opslag. Dankzij deze eigenschappen wordt dit ras steeds populairder. Er zitten twee belangrijke elementen aan dit ras:
1. Het verbouwen: de planten zijn sterk en makkelijk te verbouwen. Er is weinig meststof nodig en de weerstand tegen invloeden van weer en pathogenen is erg hoog. Het is een ideaal raas voor telers die kosten moeten besparen en constante productie nodig hebben. 

2. Verkoopbaarheid: de lange bewaarbaarheid, donkere kleur en vier dikke schillen maken dit ras erg flexibel. In andere woorden: ze zijn te verkopen wanneer de prijzen goed zijn. De kleur maakt ze aantrekkelijk, waardoor ze makkelijk verkopen.

De Ambrador F1 (foto hieronder) is een gele, middenvroege ui, ideaal om vanaf medio juli te oogsten. Dankzij hun schillen en kleur zijn ze goed houdbaar. De Ambrador F1 kan daarom vroeg op de markt verschijnen samen met late gele uien.Deze hybride langedags ui is geschikt voor de vershandel en de verwerkingsindustrie. De planten zijn sterk, de bol medium-groot en erg homogeen. De Ambrador F1 kan machinaal worden geoogst en voor langere tijd worden opgeslagen. 


De Lamyca F1 (zie foto hieronder) is een middenlaat hybride uienras (115 - 120 dagen) dat gemakkelijk te telen is, sterke planten heeft en perfect is op te slaan.De ui is erg populair is de gebieden waar de gouden soorten worden geteeld. Hij heeft vele lagen en een donkere, bronzen kleur. Hij is erg stevig en daardoor ideaal voor verwerking. Al met al een ras dat prima geschikt is voor oogsten van een hoge kwaliteit. 

De Fiamma F1 (zie foto hieronder) is een middenlaat, rood ras dat erg populair is vanwege zijn dieprode kleur, bijna paars. De planten zijn makkelijk te verbouwen en minder gevoelig voor zonschade tijdens het oogsten. De aantrekkelijke kleur en de goede opslagmogelijkheden maken dit ras ideaal voor vele telers in Europa. White Opera F1 (zie foto hieronder) is een wit ras dat het uitstekend doet in Italië en in het buitenland. Het is een vaste, mooie ronde, middenvroege ui. De planten hebben kronen die sluiten wanneer ze rijp zijn. De White Opera F1 leent zich uitstekend voor langdurige opslag.
Click here to discover Cora Seeds' onions.


Geïnteresseerde telers kunnen zich melden via:
Cora Seeds srl
Via Boscone 1765/A
47521 Cesena FC
Tel.: +39 0547 385166
Fax: +39 0547 380612
Email: commerciale@coraseeds.com
Web: www.coraseeds.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven