Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Netwerkbijeenkomst Reststoffen op het akkerbouwbedrijf

Steeds meer akkerbouwers voeren fosfaat en kali uit reststromen aan. Welke kansen bieden dergelijke reststoffen? In hoeverre dragen compost, dierlijke mest, betacal of spuiloog bij aan duurzaam management op het akkerbouwbedrijf? En hoe moeten we ze beoordelen? Op de netwerkbijeenkomst Reststoffen in de Akkerbouw op 28 januari 2014 in Swifterbant, Flevoland leren akkerbouwers van en met elkaar en komen diverse schakels van de keten aan bod.

Kennis opdoen over trends en ontwikkelingen in reststoffen

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt om te reflecteren op het reilen en zeilen van het agrarische bedrijf. Natuurlijk denk je als ondernemer dan ook na over opbrengsten en de lange-termijn strategie voor bodemvruchtbaarheid. Van compost, dierlijke mest, betacal en dergelijke reststoffen wordt meestal aangenomen dat ze duurzaam zijn. Maar moeten we ze wel maximaal inzetten? En wat zijn trends en ontwikkelingen hierin? Tijdens plenaire presentaties en interactieve workshops doen deelnemers nieuwe kennis op die ze direct kunnen gebruiken op hun eigen bedrijf.


Datum: 28 januari 2014 van 13.30 – 17.30 uur
Locatie: Shortgolf Swifterbant, Flevoland

• Voor akkerbouwers, deelnemers Veldleeuwerik, compostbedrijven, waterbedrijven, ketenpartijen en agrarische adviseurs
• Volledige programma kunt u downloaden
• Aanmelden tot 22 januari a.s. via backoffice@veldleeuwerik.nl
• Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden

Over Reststoffen in de Akkerbouw

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project Resttest XL en wordt gefinancierd door Ministerie van Economische Zaken en Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. De organisatie is in handen van Stichting Veldleeuwerik en het Louis Bolk Instituut.

 
Publicatiedatum: