Countus verbindt financiële gegevens met teeltregistratie

Vanaf dit jaar biedt Countus akkerbouwers die gebruik maken van teeltregistratie meer inzicht in hun bedrijfsresultaat. Het bedrijf heeft een koppeling met het teeltregistratiesysteem Crop-R gerealiseerd, waardoor zowel technisch als financieel inzicht in de bedrijfsgegevens mogelijk is.

Cijfers uit heden en verleden zijn belangrijk om de strategie voor de toekomst te kunnen bepalen. Het rapportagemodel Countus Signaal Analyse (CSA) gaat uit van deze cijfers en biedt inzicht in de bedrijfsvoering. Maar inzicht in het technisch resultaat was tot nu toe lastig: teeltdata werd op veel verschillende plekken verzameld en de computersystemen om deze gegevens in te kunnen lezen sloten niet op elkaar aan. Hiervoor is een oplossing gevonden: het web-based teeltregistratieprogramma Crop-R is eenvoudig in gebruik en voor meerdere doeleinden te gebruiken. Teeltdata in Crop-R is na toestemming van de gebruiker uitwisselbaar met andere organisaties, zoals de afnemer en certificerende instanties.

Countus vindt het belangrijk om samen met akkerbouwers hun resultaat in beeld te brengen. Daarom biedt het bedrijf haar klanten een jaar lang gratis gebruik van Crop-R Pro aan én organiseert het workshops om Crop-R te leren kennen. Daarnaast komt kostenreductie en efficiency in bedrijfsvoering met Countus Signaal Analyse (CSA) aan bod. CSA is een gedetailleerde rapportage waarmee ondernemers inzicht krijgt in hun bedrijfsgegevens, zowel technisch als financieel. De analyse heeft betrekking op efficiency van het bedrijf en laat de inkomsten en uitgaven zien, zowel per gewas als per hectare. Ook bevat CSA een benchmark, waarmee in één oogopslag duidelijk is hoe het resultaat zich verhoudt tot dat van collega's.


Bron: Countus

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven