Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van Meir:

"Onze beste uien komen dit jaar uit Wallonië"

Tholen - De uienhandel verloopt momenteel rustig. "Afrika neemt mondjesmaat af. Rusland meldt zich wel, maar moet vooruitbetalen en is daardoor ook niet massaal aan het bestellen. Er gaan wel wat uien naar Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk, maar eigenlijk is het op alle bestemmingen rustig", concludeert Leon van Meir van de gelijknamige uiengroothandel uit Steenbergen. "Ik verwacht dat als we carnaval gevierd hebben, het wel de goede kant op zal gaan, maar tot die tijd is het lastig."



Het Brabantse bedrijf exporteert pertinent niet zelf, maar levert de uien rechtstreeks aan een kleine tien exporteurs. "Zo kunnen we de hele wereld bedienen. Als je zelf exporteert, ben je vaak sterk op een bepaalde bestemming, maar als het even niet loopt, heb je een probleem." Hij is zeker niet van plan om zelf de export ter hand te gaan nemen. "Dan word je concurrent van je eigen klanten."

De kwaliteit van de uien vindt Leon tegenvallen. "Er zijn nogal wat partijen met koprot, een halsschimmeltje en een watervelletje." Als gevolg van de kwaliteitsproblemen zoekt Van Meir de uien in meerdere regio's en sinds een aantal jaar een stuk zuidelijker, namelijk in Walloniƫ. "Het grote voordeel is dat er nooit uien hebben gestaan en dat het land heuvelachtig is. Bijvoorbeeld, regent het in Nederland een keer flink, dan staan de uien een week in het water en dat kunnen ze niet hebben. Daar hebben we in Walloniƫ geen last van gehad en daar komen dit jaar onze beste uien vandaan. Maar ook in dit gebied moet je aandacht blijven schenken aan de teelt om missers te voorkomen "


Voor meer informatie:
Van Meir Uien B.V.
Boonhil 8
4651 VW Steenbergen
Tel: 0167 - 54 22 20
Fax: 0167 - 54 22 28
info@vanmeir.nl
www.vanmeir.nl