Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet van Liere: tot 20 cent genoteerd

"Eindelijk gas op de plank in de uienmarkt'"

Tholen - De uienmarkt is na een stroeve periode weer opgeleefd. "Het kwam niet helemaal uit de lucht vallen, maar het biedt gelijk wel veel meer perspectief", zegt Piet van Liere van Gebr. van Liere uit Dronten. Hij verklaart de prijsstijging door de krapte bij de sorteerders en de extra vraag. "De wereldwijde voorraden raken op en daardoor ontstaat er meer behoefte aan Nederlands product."



"Deze week kwam er eindelijk gas op de plank. Met name Oost-Europa en Rusland zijn momenteel goed aan de markt. Er is tot 20 cent genoteerd en dat is toch een serieuze prijsstijging in korte tijd. Natuurlijk ruikt de teler nu ook z'n kansen, maar we mogen met z'n allen blij zijn met deze opgaande beweging in de markt", vertelt Piet, die de kwaliteit als 'wisselend' bestempelt. "Het is beter dan de afgelopen twee jaar, maar we moeten blijven uitkijken."