Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De weg naar kwaliteitsuien zonder koprot

Aankomende week organiseert veredelingsbedrijf De Groot en Slot het Symposium 'Uienteelt 2.0'. De uienteelt is de afgelopen decennia veranderd. Zo zijn er al jaren op rij kwaliteitsproblemen met bijvoorbeeld koprot. Als Nederland z'n toppositie in export van uien wil behouden, dan zal er iets moeten veranderen. Het is daarom tijd om een nieuwe uienteelt te lanceren: uienteelt 2.0. De hele keten heeft hier belang bij. Van telers tot verwerkers en exporteurs, adviseurs en zaadbedrijven, catering en consumenten. Om economisch rendement, werkgelegenheid en nog veel meer te behouden is verandering noodzakelijk.

Op 2 juni wordt het symposium gehouden in Van der Valk Emmeloord en op 3 juni in de Raayberg in Bergen op Zoom. De hele keten is uitgenodigd. Het publiek varieert van telers, adviseurs, handelaren, verwerkers, verpakkers, exporteurs, pers en nog veel meer. In Emmeloord was het maximum inschrijvingen van 230 personen al snel bereikt. In Bergen op Zoom staat de teller op bijna 200.

Ga voor meer informatie over het symposium en het programma naar www.degrootenslot.nl/symposium.

Publicatiedatum: