Unieke innovatie avond voor akkerbouwers bij Oostwaardhoeve

Akkerbouwers zitten vol plannen. Kan ik groei, verbeteren, vernieuwen? Proefboerderij Oostwaardhoeve, Proeftuin Zwaagdijk en LTO Noord spelen hierop in met een unieke innovatie avond in de Wieringermeer op 10 juli. Nieuwe teelttechnische ontwikkelingen zullen tijdens deze avond worden gedemonstreerd. De open avond is uniek omdat specialisten van meer dan dertig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven aanwezig zijn om praktijkproeven toe te lichten. Zij laten zien welke nieuwe producten en teeltstrategieën het beste presteren en passen in toekomstige regelgeving. Ook laten loonwerkers uit de omgeving innovaties zien zoals recent aangekochte oogst- en zaaimachines, scantechniek voor de bodem en toepassing van GPS. De avond begint om 19:30 uur en eindigt om 22:00 uur met een borrel (let op: voor spuitlicentieverlengers is de start om 18:30 uur).

Proefveld

 Op het proefveld wordt een breed scala actuele onderwerpen aangesneden in o.a. de teelt van aardappelen, suikerbieten, wintertarwe, uien en peen. Bemestingsleveranciers laten in hun proeven de laatste ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke plantversterkers en duurzame bemesting zien. Natuurlijk zijn ook proeven te zien met ziektebestrijding, virusbeperking, aaltjesvermindering en onkruidbestrijding. Zaadveredelingsbedrijven lichten de resultaten van een rassendemo's in suikerbieten en uien toe. Verder wordt een demo met groenbemesters getoond. Kortom voor ieder wat wils.

Spuitlicentieverlenging

Deze avond kunt u mee laten tellen voor spuitlicentieverlenging. Wilt u hiervan gebruik maken, dan is het belangrijk dat u voor 18:30 uur aanwezig bent voor de inschrijving en een lezing. De lezing wordt gedaan door Marco Driedijk van Agrocentrum en Erno Bouma van Agrometeorologisch adviesbureau. Erno Bouma zal uitleggen hoe hulpstoffen de werking van gewasbescherming aanzienlijk kunnen verbeteren. Marco Driedijk zet uiteen hoe een plant optimaal versterkt kan worden tegen ziekten en plagen met de twaalf bemestingselementen. Het thema van deze licentiebijeenkomst is 'teelt'. U dient minimaal drie uur te blijven. De kosten bedragen € 35,- en worden achteraf verrekend. Vergeet niet uw licentie mee te nemen!

Locatie: Nieuwesluizerweg 41B Slootdorp
Organisatie: Proeftuin Zwaagdijk


Bron: Proeftuin Zwaagdijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven