Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overname De Groene Vlieg door HLB definitief

De deze zomer aangekondigde overname van De Groene Vlieg (met vestigingen in Dronten en Nieuwe Tonge) door HLB in Wijster is deze week officieel bekrachtigd. Beide organisaties blijven onder hun eigen naam opereren maar worden centraal aangestuurd door het management van HLB. Volgens algemeen directeur Janny Peltjes van HLB ontstaat door de overname een krachtig en slagvaardig bedrijf op het gebied van onder-­‐ zoek, diagnostiek en teeltadvies.

HLB is van oudsher gespecialiseerd in nematodenonderzoek. De laatste 20 jaar heeft het adviesbedrijf zich sterk ontwikkeld in breed wetenschappelijk onderzoek (rassenvergelijking, bodem en bemesting, gewasbescherming, oogst en bewaring). Daarnaast ontwikkelt ze praktijkadviezen op het gebied van plantpathogenen en bodemorganismen.

De Groene Vlieg heeft een sterke positie in de biologische plaagbestrijding met de steriele insecten techniek (SIT) in uien. Daarnaast onderscheidt ze zich met een adviessysteem voor de bestrijding van wortelvlieg en doet ze bodemonderzoek naar nematoden en witrot. De Groene Vlieg heeft een uitgebreide adviesdienst met specialisten die de telers adviseren.


Bron: HLB
Publicatiedatum: