voornamelijk uit Nederland

Belize importeert wekelijks 27 ton uien

Door het lokale klimaat en het ontbreken van goede opslagfaciliteiten kunnen uienproducenten in Belize het land maar een deel van het jaar van uien voorzien: ongeveer van januari tot augustus. Momenteel importeert Belize 27.000 kilo uien per week, voornamelijk uit Nederland. Het grootste deel van de geïmporteerde uien gaan naar de detailhandel.

De meeste consumenten in Belize houden van de ui met de gele schil en deze wordt voornamelijk verkocht met een grootte tussen de 50 en 70 millimeter. Nederlandse uien staan bekend om hun goede kwaliteit tegenover relatief lage prijzen.

Silvero Marin, beheerder bij de Belize Marketing Development Corporation, weerlegt claims dat er momenteel een importban is tegen uien uit Mexico. Hij zegt dat paarse en witte uien wel uit Mexico worden geïmporteerd. Uien van lokale telers komen weer op de markt tegen januari en dan zal ook de import vanuit Nederland worden stop gelegd. Het Ministerie van Landbouw heeft net laten weten dat er onlangs een aanvraag is goedgekeurd om 29.000 kilo uien uit Nederland te importeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven