Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: besmetting door importuien

Lokale producten winnen aan populariteit nu er in Australië weer een ander voedselveiligheidsprobleem is ontdekt, veroorzaakt importuien uit de Verenigde Staten. "We zijn een nationale campagne begonnen om handelaren en consumenten ervan te overtuigen dat Australië zelf meer dan genoeg goede, lokaal geproduceerde uien heeft", zegt Lechelle Earl, de CEO van Onions Australia.

Clostridium Difficile, afgekort als C-diff, is een resistente bacterie, die vaker aan het voorkomen is in Australië. De bacterie wordt in verband gebracht met geïmporteerde uien uit de Verenigde Staten. "We vonden dezelfde bacterie in Australische patiënten als in patiënten in de Verenigde Staten en we denken dat de bacterie door eten is overgebracht", zegt Prof Thomas Riley van de Universiteit van West Australië.

De C-diff bacterie is ontdekt in 450 ziekenhuizen en per maand komen er 150 nieuwe gevallen bij. In de Verenigde Staten zijn er ongeveer 500.000 nieuwe ziektegevallen per jaar, resulterende in 15.000 sterfgevallen. Symptomen van een C-diff infectie zijn diarree, koorts en buikpijn. Onlangs werden er in Australië ook bevroren bessen ontdekt besmet met Hepatitis A uit China.


Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia
Phone: +61887258862
Publicatiedatum: