Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop roept Poolse uien terug in Estland

Supermarkt Coop heeft in het hele land een partij geïmporteerde Poolse uien moeten terugroepen nadat ontdekt was dat ze meer residuen van gewasbeschermingsmiddelen bevatten dan volgens de wetgeving van de Europese Unie is toegestaan.

Het Voedsel- en Veterinair Bureau heeft aangekondigd dat sommige uien van Poolse oorsprong, die in bulk werden verkocht, de limieten voor residuen van twee gewasbeschermingsmiddelen overschreden. Kaisa Orgusaar, hoofdspecialist bij de voedingsmiddelenafdeling van de PTA: "Het gehalte van het gewasbeschermingsmiddel [fungicide en nematicide] Flupyram kan een schadelijk effect hebben op het menselijk welzijn."

"In totaal is er meer dan 16 ton uien in Estland aangekomen vanuit Polen via een Litouwse distributeur, en deze zijn verdeeld over alle Coop supermarkten. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de uien ook andere Estse verkooppunten kunnen hebben bereikt, maar we doen er alles aan om dat vast te stellen," ging Orugusaar verder.

Het residu van gewasbeschermingmiddelen dat werd aangetroffen in de geïmporteerde uien overschreed de door de EU vastgestelde maximumlimiet, wat betekende dat Coop een terugroepprocedure moest starten en de vereiste documentatie moest verstrekken.

Bron: news.err.ee

Publicatiedatum: