Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Troostwijk Veilingen veilt inventaris uienverwerker Oomen Agro

Uienverwerker Oomen Agro wordt geveild. Ondanks het feit dat er net was geïnvesteerd in een compleet nieuwe verwerkingslijn ten behoeve van het sorteren en verpakken van uien was het niet mogelijk om het hoofd boven water te houden. De machines wordt daarom geveild via Troostwijk Veilingen.
 
Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen: "Het is echt jammer dat Oomen Agro het niet heeft volgehouden. Oomen Agro bewaarde, sorteerde, verpakte en verhandelde uien voor vele klanten. De handel ging over de gehele wereld. Het bedrijf is opgericht in 2000. Tot voor kort waren er 10 medewerkers werkzaam bij het bedrijf en werd er op de locatie in Marknesse jaarlijks circa 25.000 ton uien verwerkt. Ongeveer 85% van de verwerkte uien werd direct geëxporteerd met als belangrijkste bestemmingen Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, Afrika en Zuid-Amerika. In 2011 is er nog geïnvesteerd in een nieuw machinepark. Maar desondanks bleek het bedrijf niet opgewassen tegen de moordende concurrentie. De verwachting is dat er vanuit geheel Europa belangstelling is voor deze veiling."

Kijken en bieden
Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht. De kijkdag is op 13 juni a.s. aan de Vollenhoverweg 25, 8316 PW in Marknesse. De veiling sluit op 16 juni.
 
Publicatiedatum: