Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe planter fillers maakt piepers poten makkelijker

Miedema introduceert ME 60 PF en Miedema ME 80 PF

Compleet nieuw in het assortiment zijn de Miedema ME 60 PF en de Miedema ME 80 PF. De zogeheten 'planter fillers' zijn Miedema's nieuwste innovatie om het poten van aardappelen voor de akkerbouwer zo eenvoudig mogelijk te maken. Een transportband van respectievelijk zes meter (ME 60 PF) of acht meter (ME 80 PF), die naadloos aansluit op de kipper, zorgt voor een hoge vul- capaciteit van de pootmachine. Daarnaast kan de transportband ook uitstekend worden ingezet als extra transport- of grondband tijdens het inschuren.

3
ME 60 PF

Gebruiksgemak
In de praktijk is de gebruiker vaak enorm veel tijd kwijt aan het verstellen en zwenken van de transportband. De pootmachine vulbanden van Miedema zijn ontwikkeld om het pootgoed snel, moeiteloos en productvriendelijk van de kipper naar de pootmachine te transporteren.
De vulbanden van Miedema kunnen zowel hydraulisch als elektrisch aangedreven worden, waardoor de bandsnelheid eenvoudig en traploos in te stellen is. Met een capaciteit tot maar liefst 160 ton/uur wordt de pootmachine zeer snel gevuld. Een draaibaar transporteurframe zorgt ervoor dat de gebruiker de vulband kan zwenken door middel van hydraulisch bediende hendels, waardoor er niet meer getrokken en gesleurd hoeft te worden met de transporteur.


ME 60 PF

Productvriendelijk
Om valhoogtes te beperken hebben de pootmachine vulbanden van Miedema een vaste knik aan de uitstortzijde. Gecombineerd met mechanische of hydraulische hoogteverstelling wordt op deze wijze de kwaliteit van het pootgoed behouden. Een hoge en brede instorttrechter voorkomt morsen van het product. De traploos instelbare snelheid van de trogbanden zorgt voor een dikke productstroom.
Ook de hoogteverstelling van de transporteur gaat volledig hydraulisch, in combinatie met een vaste knik aan de uitstortzijde zorgt dit voor minimale valhoogtes.


ME 80 Plantenfiller

Veelzijdig
De Miedema ME Planter Fillers zijn zeer breed inzetbaar. Grote transportwielen maken de transportband uitermate geschikt voor het gebruik op onverharde ondergrond. Bij het inschuren kan de pootmachine vulband ook goed ingezet worden als extra transport- of grondband. Het vullen van kisten behoort eveneens tot de mogelijkheden, waarbij de vaste knik zorgt voor een minimale instorthoogte. Een optionele overkapping, maakt de transporteur ook geschikt voor speciale doeleinden. Slecht weer en stof hebben zo geen invloed op de kwaliteit van het product.

Meer informatie:
Miedema
Ilse van Zandvoort
Tel.: +31-517-239800
E-mail: ilsevanzandvoort@miedema.com
www.miedema.com

Publicatiedatum: