Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelbewaring met mogelijkheid om uien op te slaan

Mooij Agro installeert modulaire bewaarplaats

In het Belgische Riemst hebben vader en zoon Vrancken een gemengd bedrijf met akkerbouw en veeteelt. De bewaring van de consumptieaardappelen vindt plaats in drie cellen. De keuze voor drie afzonderlijke cellen maakt het mogelijk verschillende rassen te telen en/of de aardappelen op verschillende momenten in te schuren of te verhandelen. In de toekomst willen de heren Mathieu en Koen Vrancken ook de mogelijkheid hebben om in één van de cellen uien op te slaan.





De installatie in de schuur is dan ook al geheel voorbereid voor uienbewaring door, onder andere de modulerende kachelregeling te integreren. Ook zijn de stille en energiezuinige EC-Ventilatoren toegepast. Om voor de aardappelen een goede bakkleur te garanderen gedurende het gehele bewaarseizoen, is een CO2 sensor geïnstalleerd, die zorgt voor een optimale verversing. De status van de installatie is aan de buitenzijde van de bewaarplaats goed zichtbaar door middel van de driekleurige alarmlamp.



"Bij aanvang van het bewaarseizoen was er bij de loods nog geen voedingskabel voorzien, omdat deze is gebouwd op een nieuwe locatie. Desalniettemin hebben wij de eerste maanden probleemloos kunnen werken met behulp van een aggregaat. Het droogproces werd daarna direct weer opgepakt door de Croptimiz-r bewaarcomputer. Deze toont onze eigen loods op het scherm en is ook nog eens eenvoudig te bedienen.





De samenwerking met Mooij Agro vertegenwoordiger Hans van den Oever is goed verlopen. Een en ander werd op tijd en netjes gemonteerd" aldus een tevreden heer Vrancken.

Bron: Mooij-Agro
Publicatiedatum: