Peru: zoete-uienseizoen loopt ten einde

Het Peruaanse zoete-uienseizoen loopt op z'n einde en ondanks de invloed van El Niño is het een bevredigend seizoen geweest voor de producent KeyPerú. "We oogstten niet de verwachte opbrengst, maar wel een uitstekende kwaliteit", vertelt Miguel Ognio van KeyPerú. "De klimaatomstandigheden waren goed, maar niet uitstekend vanwege El Niño en ook vrij onregelmatig. De hooglanden werden tevens beïnvloed door regen en sneeuw."

KeyPerú exporteert alleen Peruaanse uien met een milde smaak ('zoete uien'). Dit zijn de meest gevraagde uien in buitenlandse markten, vooral in de Verenigde Staten, het land dat 70% van de totale export ontvangt. De rest gaat naar bestemmingen in Europa en voornamelijk naar Nederland. Er wordt ook geëxporteerd naar Spanje en Latijns-Amerika.

Het seizoen begint in augustus en duurt tot januari. Concurrentie is altijd een punt van zorg, maar volgens Ognio hebben de andere uienproductielanden "niet het water, het klimaat en de grond die nodig zijn voor de teelt van dit type ui. De milde smaak heeft geen invloed op je adem en de ui kan zeer gemakkelijk verteerd worden". Voor nu is de belangrijkste zorg te verzekeren dat Peru blijft investeren in de ontwikkeling van z'n infrastructuur om de export van agrarische producten naar de gehele wereld verder te vergemakkelijken.

Voor meer informatie:
Miguel Ognio
Keyperu
José Gonzáles N° 649, Miraflores, Lima 18, Peru 
T: 511-447-7747
F: 511-242-1179
E: recepcion@keyperu.com
www.keyperu.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven