Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grondprijs 57.000 euro per hectare in 4e kwartaal 2015

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het 4e kwartaal van 2015 gestegen tot 57.000 euro per hectare na 4 opeenvolgende kwartalen met een vrijwel gelijke prijs van circa 55.000 euro. De hogere grondprijs in het 4e kwartaal van 2015 is te danken aan een flinke toename van de prijs van bouwland tot 63.700 euro per hectare. Over heel 2015 komt de prijs van bouwland uit op gemiddeld 60.600 euro, 14% hoger dan in 2012.

Dit staat in het 4e kwartaalbericht van 2015 over de agrarische grondmarkt van het Kadaster en het LEI Wageningen UR.

Het kwartaalbericht agrarische grondmarkt is een gezamenlijk product van Kadaster en het LEI Wageningen UR. Het kwartaalbericht baseren we op een nieuwe dataset Grondmarkt Agrarisch Gebied. Deze dataset bevat een aantal land dekkende gegevenssets die door verschillende overheidsdiensten zijn ingewonnen. Het gaat om specifieke onderdelen uit de registraties van Transactiegegevens, Basisregistraties Adressen en Gebouwen, Basisregistratie Percelen en de Landbouwtelling.

Het kwartaalbericht is beschikbaar op de website van het Kadaster.

Bron: Kadaster.nl/WUR
Publicatiedatum: