Hedwig Boerrigter nieuwe directeur Stichting Veldleeuwerik

Enkele maanden geleden kondigde Henk Heinhuis zijn vertrek als directeur van Stichting Veldleeuwerik aan. Inmiddels kunnen wij u melden dat zijn opvolger bekend is. Hedwig Boerrigter zal vanaf 1 april 2016 de functie van directeur vervullen. In de nieuwsbrief stelt zij zich voor"

"Mijn naam is Hedwig Boerrigter en op 1 april zal ik Henk Heinhuis opvolgen als directeur van Stichting Veldleeuwerik. Ik zie erg uit naar mijn terugkeer in de agrarische sector. Na een flink aantal jaren actief te zijn geweest in de publieke sector ga ik terug naar mijn eerste interesse en belangstelling: het agrarische bedrijfsleven en de hele keten die hier bij hoort. Omdat ik mij als scholier al druk maakte om het duurzaam beheren van mijn leefomgeving en de voedselproductie ben ik begin jaren 80 plantenveredeling gaan studeren in Wageningen. Daarna heb ik zo'n 9 jaar bij verschillende zaadveredelingsbedrijven gewerkt in Rilland en Enkhuizen. Het ging halverwege jaren 90 niet zo best met de veredelingswereld en zo kwam het dat ik overstapte naar de publieke sector. Ik ging bij Senter werken, een voorloper van de Rijksdienst voor Ondernemerschap en daarna in 2001 voor het Europees Programmabureau van de provincie Flevoland. Daar was ik verantwoordelijk voor MKB en Innovatie. Ik heb nog een aantal jaren gewerkt voor de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland als teamleider Innovatie en Ontwikkeling, en werk sinds 2012 opnieuw bij de provincie als projectmanager, verantwoordelijk voor het economische uitvoeringsprogramma Floriade. Hét thema van de Floriade 2022 in Almere is: hoe voeden wij in 2050 de toegenomen wereldbevolking duurzaam en gezond? Hoe maken we onze voedselvoorziening toekomstbestendig?

En toen kwam de vacature voor directeur Stichting Veldleeuwerik langs. Voor mij dé kans om werkelijk impact te realiseren als het om bovenstaand vraagstuk gaat. Een overheid kan lastig het verschil maken, bedrijven kunnen dit wel, dat hebben de partners en deelnemers van de Stichting wel bewezen de afgelopen jaren.

Oh ja, ik ben 53 jaar en woon al jaren met mijn ega op de mooiste plek van Lelystad, dichtbij de Oostvaardersplassen. Onze dochters studeren en zitten inmiddels allebei op kamers. Ik probeer iedere dag mijn baantjes te trekken in het zwembad en 's zomers en 's winters trekken we met onze rugzak de Noorse bergen in.

Stichting Veldleeuwerik is een kleine werkorganisatie met intrinsiek gemotiveerde professionals, die werken met en voor intrinsiek gemotiveerde agrariërs en partners. Met hen en met u trek ik graag de kar op weg naar een toekomstbestendige landbouw. Ik zie er naar uit u te ontmoeten!"
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven