Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: overheid koopt 15.000 ton uien op

De Indiase regering zal begin april 15.000 ton uien opkopen van telers uit Lasalgaon (Maharashtra). De uien vormen een buffervoorraad die op de markt kan worden gebracht wanneer het aanbod afneemt en de prijzen stijgen.

Vorig jaar bereikte de retailprijs van uien een recordhoogte van 80-90 Roepie (€1,09-1,23) per kilo. De prijsstijging dwong de overheid uien op te kopen van de binnenlandse én de buitenlandse markt. De regering kocht 8.000 uien, maar deed dit pas toen de prijzen al omhoog geschoten waren. Dit jaar is het Consumer Affairs Ministry gevraagd op tijd een importplan voor te bereiden en tijdig in te grijpen, zodat consumenten niet de dupe worden van hoge prijzen.

De uienvolumes zullen dit jaar naar verwachting met 1,4 miljoen ton toenemen tot 20,3 miljoen ton. De regering heeft naar aanleiding van de hierop volgende prijsdaling de minimumexportprijs van uien afgeschaft. Op dit moment liggen de retailprijzen rond de 20 Roepie (€0,27) per kilo. 

Bron: moneycontrol.com
Publicatiedatum: