Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nataliya Sudarkina, Patriot:

"Oekraïense knoflook verdient een plaats op de mondiale markt"

Zonder enige kennis, ervaring of geld startte Nataliya Sudarkina en een vriend in 2008 het bedrijf Patriot dat gespecialiseerd is in knoflookproductie. De vrienden hadden slechts 25 hectare areaal zonder enige communicatie, apparatuur of machines. Ze kregen een lening van de bank en gingen aan het werk."We leden alleen maar verlies in de eerste jaren. De kool verrotte, de uien werden opgegeten door parasieten, zelfs de wortelen, die we eindelijk konden telen, waren zo goedkoop dat het niet genoeg was om onze kosten te dekken. Deze jaren waren waardevol. Door de ervaringen begrepen we hoe je een bedrijf winstgevend kunt maken. Nu weet ik dat als je succesvol wilt zijn, je de beste moet zijn, een strategie en een goed idee moet hebben," stelt Sudarkina.

Patriot bezit nu 45 hectare in de regio Odessa en de productie van knoflook is uitgegroeid tot de belangrijkste specialiteit. Het bedrijf maakt gebruik van moderne technieken zoals druppelirrigatie. Ze hebben Franse en Spaanse machines, kalibratie-apparatuur, en Japanse state-of-the-art tractoren.Het bedrijf levert aan grote Oekraïense supermarktketens en sinds 2014 exporteert Patriot ook naar Canada, Wit-Rusland en Rusland. Naast de knoflookteelt werken ze ook samen met andere telers om hen te voorzien van knoflookzaden, machines en adviesdiensten.Het bedrijf bevindt zich in een goede positie, omdat de binnenlandse knoflookproductie momenteel niet kan voldoen aan de vraag. Volgens UkrGosstat (het CBR van Oekraïne), importeerde het land in 2014 meer dan 4.000 ton verse knoflook uit China. Patriot stuurt verse knoflook naar al haar markten, maar ze zouden ook graag hun gepelde teentjes knoflook, gedroogde knoflook en knoflookpasta introduceren op de exportmarkten. Op dit moment zijn deze producten uitsluitend verkrijgbaar voor binnenlandse supermarkten, samen met hun traditionele ingelegde knoflook.

"We verkopen momenteel het grootste deel van onze oogst in Oekraïne, maar ik denk dat de Oekraïense knoflook een waardige plaats op de mondiale markt kan veroveren en we verwachten meer export in de nabije toekomst," besluit Sudarkina.

Voor meer informatie:
Nataliya Sudarkina
Patriot
Tel: +38 067 488 6402
Email: natasudarkina@gmail.com
www.chesnok.in.ua


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven