Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Vraag op uienmarkt erg grillig"

Tholen - De vraag op de uienmarkt typeert Tjerk Nagel van Konaxx Onions uit het Friese St. Jacobi Parochie als grillig. "De ene dag is de andere niet. Braziliƫ heeft wel vraag naar uien, maar niet achter elkaar door, het Oostblok informeert maar wordt nog niet echt concreet en ook de export naar Afrika verloopt maar mondjesmaat. Er is geen enkele bestemming bij die momenteel smaakmakend is."



Konaxx exporteert voornamelijk binnen Europa met Scandinaviƫ, Centraal-Europa en de Baltische staten als de belangrijkste bestemmingen. Klanten zijn supermarkten, groothandelaren en verwerkers. "Ik ben niet pessimistisch, maar er zou wat vraag bij mogen komen om het vertrouwen te houden", vertelt Tjerk. Op de vraag of er al druk op de prijs ontstaat, antwoordt de verwerker: "Net niet, maar het is een heel wankel evenwicht."

Ook kwalitatief kent dit seizoen de nodige uitdagingen. "We hebben met een natuurproduct te maken. Er is afgelopen jaar veel massa gegroeid in korte tijd met hogere kilo-opbrengsten, waar we nu min of meer de rekening van gepresenteerd krijgen. Kaalvallende partijen zijn landelijk een verschijnsel waar we mee te maken hebben."

Voor meer informatie:
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl
www.konaxx.nl