Bejo-collega's uit Oost-Europa op bezoek

Afgelopen maandag 14 en dinsdag 15 maart hebben we bezoek gehad van een aantal collega's van Bejo uit Oost-Europa. De Crop specialisten afkomstig uit Rusland, Kazachstan, Oekraïne, Hongarije en Roemenië hebben deze dagen een beeld gekregen van de uienteelt, verwerking, export en bewaring van de uien deze regio.

Robbert Boon en Peter Vroegindeweij hebben de groep een gevarieerd programma aangeboden waarbij er diverse uientelers in zeeland zijn bezocht. Hierbij lag de focus op de verschillende manieren van bewaring van de uien. We hebben een perceel met Troy winterplantuien bezocht. In diverse Oost-Europese landen worden er winterplantuien en winterzaaiuien geteeld. Leuk is dan om hierover te discussiëren en kennis uit te wisselen.Ook zijn we bij Loonwerker Kloosterman in Lewedorp geweest. Het was helaas nog net te vroeg om de zaai en plantmachines in het land bezig te zien. Wel hebben we uitgebreid de plantuimachines en zaaimachines kunnen bekijken. Tevens zijn uienverwerkers Monie uit Nieuwdorp en Wiskerke uit Kruiningen bezocht, waar we bij beiden gastvrij zijn ontvangen en een uitgebreide rondleiding over de bedrijven hebben gehad. Tolsma heeft bij Wiskerke nog een leerzame presentatie gegeven over verschillende manieren van bewaring van de uien, wat ook diverse vragen opleverde een een goede discussie gaf.

Al met al 2 interessante dagen waarbij er veel geleerd is en veel kennis onderling is uitgewisseld, de groep kijkt terug op 2 leerzame en gezellige dagen Zeeland!

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven