Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Onderzoek witrot bij HAS Den Bosch

Zes studenten van de HAS Den Bosch doen onderzoek naar de bestrijdingsmogelijkheden van witrot in zaaiuien. In het kassencomplex en in de schooltuin van de opleiding zijn deze winter studenten gestart met het onderzoek. Doel is het testen van middelen die mogelijk effect hebben op de bodemschimmel.

In besmette grond, afkomstig van een praktijkbedrijf in het zuidwesten, zijn een aantal objecten ingezaaid. Onderzoekscoördinator Martijn Bekkers van HAS Den Bosch vertelt dat verschillende behandelingen zijn uitgevoerd met twee fungiciden en drie biostimulatoren.

Behandelingen afgerond
'De laatste behandelingen zijn onlangs afgerond', vertelt Bekkers. 'De studenten beoordelen vanaf nu hoe de werking is van de middelen ten opzichte van onbehandelde objecten.' Hij verwacht dat de eerste resultaten van het onderzoek eind juni bekend worden gemaakt.

Aantasting
De problemen met witrot in de uienteelt nemen de laatste jaren toe in Nederland. Vooralsnog zijn geen middelen tegen de aantasting toegelaten. Dat maakt witrot volgens Bekkers een interessant onderzoeksobject voor de studenten.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven