Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spaanse uien komen in goede markt

Naar verwachting zullen de eerste vroege Spaanse uien in de tweede week van april worden geoogst in de productiegebieden van Andalusië en Murcia. Dankzij de gunstige weersomstandigheden (geen stortregen!) zal niet alleen de kwaliteit toenemen, maar ook de opbrengst per hectare: die zal hoger zijn dan vorig seizoen toen de productie met 20 tot 30% daalde. Waar het seizoen 2015-2016 geen grote uien opleverde, worden dit seizoen wel veel grote maten verwacht.Alfonso Tarazona, voorzitter van de Spaanse belangenorganisatie voor uientelers en -exporteurs, en manager van Cebollas Tara, vertelt dat het uienareaal dit seizoen iets is uitgebreid, wat gedeeltelijk te danken is aan de goede resultaten van afgelopen seizoen.

Optimale marktomstandigheden
Het seizoen zal met optimale marktomstandigheden van start gaan gezien het feit dat er niet zo veel uien in de opslag liggen – het gevolg van de recente kleinere oogst. "Er liggen minder uien in de opslag dan vorig jaar. De vraag blijft hoog, wat de prijzen tot ongeveer 0,60 euro per kilo heeft gedrukt (voor kalibers 3-1)", aldus Alfonso Tarazona.

Dat de Nederlandse uien dit jaar van lage kwaliteit zijn en dat de prijzen van de Nieuw-Zeelandse uien zo hoog liggen, werkt in het voordeel van de Spaanse uien. "We verwachten dit jaar zeer goede afzetmogelijkheden in Brazilië", aldus Tarazona.

Voor meer informatie:
Alfonso Tarazona
Tara S.L.
T: +34962323608
Avda. de la Informática, D-1/2
46340 Requena, Spain

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven