Indiase zomeruien gearriveerd

Na dertien vakantiedagen is India's grootste markt, de landbouwproductenmarkt van Lasalgaon, op dinsdag 5 april weer geopend. De gemiddelde groothandelsprijs voor uien was op woensdag 6 april marginaal gestegen ten opzichte van die op 22 maart. De voorraad van de late kharifoogst is op en de zomeroogst arriveert in grote hoeveelheden op de markt.

De marktcommissie: "De late kharifoogst die vóór 22 maart op de markt arriveerde, was ongeveer 7.000-10.000 kwintalen per dag. Na de heropening van de markt is de aankomst van de late kharifoogst echter volledig tot stilstand gekomen. Op woensdag was er geen enkel voertuig met late kharifuien op de markt te bekennen. Daarentegen is de aankomst van de nieuwe zomeroogst enorm toegenomen. De aankomst is van 1.000 kwintalen per dag (midden maart) gestegen tot 7.500 kwintalen per dag. De volumes van de verse zomeroogst zullen naar verwachting binnen twee weken zijn toegenomen tot 12.000 kwintalen."

"De (late) kharifuien hebben een houdbaarheid van minder dan 25 dagen. De telers hebben geen andere keus dan hun producten tegen de huidige markttarieven te verkopen. De zomeroogst daarentegen heeft een houdbaarheid van zes tot zeven maanden. Telers slaan hun uien dus liever op in de hoop betere prijzen te ontvangen en brengen hun gewas alleen op aanvraag naar de markt."

De gemiddelde groothandelsprijs op de markt van Lasalgaon was op woensdag 825 roepies (10,87) per 100kg. Op 22 maart was die prijs 760 roepies (€10) per 100kg. De minimum- en maximumprijzen werden vastgesteld op respectievelijk 400 roepies (€5,27) en 923 roepies (€12,16) per 100kg. Op woensdag 6 april werden er ongeveer 7.500 kwintalen uien geveild in Lasalgaon.

Source: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven