Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spaanse knoflookproductie stijgt

Het Spaanse knoflookproductie loopt voor op schema. De oogst begint door de hoge temperaturen tijdens de winterperiode al aan het einde van de maand april. Volgens de National Association of Garlic Producers and Traders (ANPCA) zal de hogere productie tot positieve resultaten leiden. "De markt anticipeert op de komst van de nieuwe knoflook, omdat dit jaar weinig knoflook is opgeslagen, vergeleken met andere seizoenen", aldus manager communicatie van ANPCA, Luis Fernando Rubio.Een andere trend is dat telers geleidelijk overschakelen van Purple-knoflook naar het Lente-ras voornamelijk vanwege de hogere opbrengst per vierkante meter en het feit dat, ondanks een lagere kwaliteit in vergelijking met de Purple, de Spring minder wordt blootgesteld aan regen en het risico van hagelschade.

"Na vier seizoenen van slechte knoflookseizoen met onrendabele prijzen en oogsten zijn we dit jaar eindelijk in staat om onze knoflook tegen een redelijke prijs op de markt te brengen. De omstandigheden zijn gezien het feit dat de prijzen van de Chinese knoflook zijn gestegen en hoog blijven, ideaal. We kunnen hierdoor beter concurreren op de exportmarkten," aldus Rubio.

Tijdens seizoen 2015/2016 nam de omvang en de gemiddelde prijs van de export naar de EU toe, maar ook naar derde landen zoals de Verenigde Staten, Canada en Braziliƫ en nieuwe bestemmingen zoals Australiƫ of Japan. "Vorig seizoen hebben zowel in exportvolumes als het aantal bestemmingen records verbroken."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven