Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

drogestofgehalte van 25%

Uien telen, maar dan anders

Tholen - De uienbedden van Olam SVI in Californië zijn ongeveer een meter breed met zo'n 65 planten per vierkante meter. Het is niet het enige wat anders is aan deze uienteelt. De witte uien, die het bedrijf teelt, hebben namelijk een onwaarschijnlijk hoog drogestofgehalte van meer dan 25%. Ze vinden dan ook niet hun weg naar de verse markt, maar als voedselingrediënt naar meer dan 70 landen wereldwijd.


Larry Hanson van OLAM SVI.

Machinaal geoogst

Olam SVI maakt deel uit van multinational Olam International. Reeds in de Tweede Wereldoorlog werd al gestart met een eigen veredelingsprogramma, gericht op gedroogde uien. In die jaren heeft het bedrijf een koploperspositie opgebouwd als grootste leverancier van 'dehydrated' uien, peterselie en biologische tomaten. In tegenstelling tot veel uien voor de verse industrie, worden deze uien machinaal geoogst en binnen een dag gedroogd voor verzending naar haar afzetbestemmingen.

 
OLAM SVI teelt bijna 6.000 hectare uien, maar geen enkele voor de verse markt.

De verwerkingsfaciliteiten van OLAM SVI zijn gevestigd in Leemore en Gilroy. In totaal teelt het bedrijf groenten op een totaal areaal van ruim 20.000 hectare, waarvan 6.000 hectare uien, voornamelijk in Californië. De uien zijn traceerbaar van veld tot de consument. Het bedrijf werkt hoofdzakelijk op contractbasis met de telers samen. Naast de uienteelt in de VS is het bedrijf ook gestart met de Egyptische teelt.

Voor meer informatie:
Office Rotterdam
Conradstraat 38 D2.109, 3013 AP
Rotterdam, The Netherlands
+31 10 404 4011
www.olamsvi.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven