De Tordisc uien schijvenrooier laat het bed met rust

Het afgelopen uien-rooiseizoen is het wederom gebleken dat het rooien van uien, zeer afhankelijk is van externe omstandigheden zoals grondsoort en het weer. Rooien van uien uit het bed van 1.50 of 2.25 bleek over het algemeen, ook dit jaar weer een groot probleem met de conventionele systemen welke het gehele bed oppakken. Zware grond en natte omstandigheden bleken ook dit jaar de grote boosdoener te zijn om een goed rooiresultaat te behalen.

Zeer recentelijk heeft Veenma BV, uit het Friese stadje Dokkum, de Tordisc 2250-2A schijvenrooier voor uien gepresenteerd op de uiendagen te Colijnsplaat. Dit gepatenteerd systeem heeft bewezen dat ook onder zware omstandigheden de uien gerooid kunnen worden. Minder beschadiging van het product, minder afhankelijk van externe omstandigheden, allemaal zaken welke het gebruik van de Tordisc ten opzichte van de assenrooier bevorderen. De Tordisc schijvenrooier onderscheidt zich vooral ten opzichte van de assenrooier. De Tordisc 'pakt' niet het gehele bed op maar rooit alleen de uien uit de grond en laat het bed voor wat het is.

Minder grond in uw product, minder grond te verwerken op uw opschudder / voorraadrooier en minder kans op beschadiging, dus minder invalspoorten.De Tordisc schijvenrooier van Veenma BV uit Dokkum is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen;
Tordisc 2250-2A: bedbreedte 2.25m 6,7 of 8 rijen
Tordisc 1500-2A: bedbreedte 1.50m 4 of 5 rijen.

Beide machines zijn optioneel uit te voeren met:
Automatische diepteregeling en hydraulisch aangedreven zeefunit

Meer informatie:
Veenma Mechanisatie
T: 0519 - 24 12 02
E: info@veenma.nl
www.veenma.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven