Boeren in Noordoostpolder mogen reclameborden op het erf plaatsen

Agrarische ondernemers in de gemeente Noordoostpolder mogen voortaan zonder vergunning een reclamebord op hun erf plaatsen. Dit hebben burgemeester en wethouders van Noordoostpolder in een beleidsregel vastgesteld. Het reclamebord moet voldoen aan een aantal eisen.

Ondernemers in het buitengebied van Noordoostpolder hebben behoefte aan grotere reclameborden dan volgens de huidige regelgeving mogelijk is. Daarom heeft de gemeente – samen met LTO, Ronop en agrarische ondernemers aan de Oosterringweg – gezocht naar mogelijkheden. De regel geldt alleen voor agrarische bedrijven. Bedrijven met een recreatieve of bedrijfsbestemming hadden binnen hun bouwblok al meer mogelijkheden.

De reclameborden mogen op beide hoekpunten van een agrarisch erf of bij de inrit naar het bedrijf worden geplaatst. De maximale afmetingen zijn 3 bij 2,5 meter. De borden moeten zijn gemaakt van een aluminium steigerframe met een maximale maatvoering met daarin een uitwisselbaar doek. Deze regel waarborgt de uniformiteit in het buitengebied.

bron: LTO Noord, 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven