Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: Uien in overvloed maar hoge retailprijzen

In heel India zijn de uienprijzen op de groothandelsmarkten gedaald als gevolg van de toename van leveringen uit grote productiecentra. Desondanks bezorgt de retailprijs de meeste consumenten nog steeds tranen in de ogen,

Volgens de Districtraad van Mandi ligt de uiengroothandelsprijs in de staat Rajasthan, de belangrijkste exporteur voor de stad Jalandhar, tussen de 5 en 6,50 roepies (0,07 en 0,09 euro) per kilo. De groothandelsprijs van de stad Nasik ligt tussen de 10 en 12 roepies (0,13 en 0,16 euro) per kilogram. Op de retailmarkt worden uien verkocht voor 18 tot 20 roepies (0,24 tot 0,26 euro). Dagelijks arriveert zo'n 225 ton uien op de AGF-markt van Jalandhar.

Een jaar geleden stegen de uienprijzen tot 80 roepies (1,05 euro) per kilo. Het was lastig om aan de consumentenvraag te voldoen en dus werd er een campagne tegen het hamsteren van uien ingevoerd.

Volgens een uienhandelaar uit Jalandhar is de prijs van uien in Maharashtra tot wel 1-2 roepies (0,01-0,03 euro) per kilo gedaald als gevolg van een recordoogst. Uienhandelaar Naveen liet weten dat de overheid de retailers niet controleert hoewel zij juist verantwoordelijk zijn voor de hogere prijzen. Volgens Mandi's districtsofficier Varinder Khehra is een van de redenen dat de retailprijs stijgt, dat retailers marktvergoedingen moeten betalen en opdraaien voor de verliezen van rotte producten.

Source: tribuneindia.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven