Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Grote belangstelling voor kortedaguien die mechanisch te oogsten zijn"

VS: Enza Zaden toont uienportfolio tijdens Onion Field Day

Op 27 april organiseerde Enza Zaden de eerste Onion Field Day op de Thomas Cox Farm in het Californische Brawley. Meer dan veertig telers en handelaren uit het Zuidwesten van de Verenigde Staten en een zestal grote Braziliaanse telers brachten een bezoek aan de dag.Enza's uienportfolio bestaat momenteel uit veertien rassen, waaronder kortedag en intermediairedaguien en 100% biologische uien. Meer hybride rassen zitten in de pijplijn, waarvan er een aantal al bijna klaar zijn voor de commerciële markt. Enza richt zich hoofdzakelijk op de teeltomstandigheden in het Zuidwesten.

Eén van de paradepaardjes van Enza Zaden is de Francesca, een midden- tot late, stevige gele kortedagui. Deze variëteit is tolerant voor Pink Root en andere schimmels en is mechanisch te oogsten."De combinatie van Francesca's stevigheid, uniforme grootte en groeikracht biedt telers de gelegenheid om de loonkosten aanzienlijk te verminderen. Mechanische oogst kan een groot verschil maken en telers zijn daar erg enthousiast over", vertelt Pine Higgins, Area Sales Manager van Enza Zaden USA.

Andere kortedaguienrassen die de aandacht trokken waren onder meer Taipan die kan worden gezaaid in een breed venster, Madalyn, een grote ui met hoge opbrengst en Sumurai met een grote resistentie tegen schimmels, een goede smaak en stevigheid. De Gabriella tenslotte combineert zijn grootte, uniformiteit met een langere houdbaarheid.

"Onze innovatiepijplijn maakt de telers in het zuidwesten erg nieuwsgierig", concludeert Javier Russek, Senior Product Specialist, Enza Zaden USA.

Voor meer informatie:
Javier Russek
Enza Zaden
+1 831 240 5736

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven