Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bemestingsproef biologische uien bij Poppe Landbouw

Op 21 april is bij Poppe Landbouw in Nagele een bemestingsproef in biologische uien aangelegd. In opdracht van Agrifirm Plant voert Agro Research International deze bemestingsproef uit met als doel een strategie te ontwikkelen waarbij de uien zo lang mogelijk groen en gezond blijven.

In de proef wordt een vergelijk gemaakt tussen uien met alleen een basisbemesting en uien waarin diverse andere bemestingsstrategieën gevolgd worden. Getest worden:

  • Verschillende bladmeststoffen met organische stikstof;
  • Overbemesting met organische stikstof;
  • De inzet van verschillende Mycorrhiza-stammen van meerdere leveranciers;
  • Enkele nieuwe producten die zijn toegelaten in de biologische sector en waarvan een positieve werking op de vitaliteit van het gewas geclaimd wordt.



Tijdens het groeiseizoen worden waarnemingen vastgelegd met betrekking tot de vitaliteit van het gewas. Bij de oogst worden de opname van stikstof en andere elementen en de opbrengst per hectare gemeten.
 
Tevens zullen de objecten tijdens de bewaring gevolgd worden om te beoordelen of er een verband is tussen bemesting en bewaarkwaliteit.
 
Agrifirm Plant investeert in de weerbaarheid van plant, dier en bodem. Door het bundelen van reeds opgedane kennis uit akkerbouw, tuinbouw en veehouderij en door de samenwerking met kennispartners tracht het bedrijf synergievoordelen op te doen.
Publicatiedatum: