Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijstechnisch goed uienseizoen, maar afzet vanaf 1 februari probleem

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel erg rustig. "Er gaat wat richting het Caribisch gebied, een enkel vrachtje naar Afrika en wat handel binnen Europa, maar verder is het mondjesmaat", constateert een woordvoerder van een uiensorteer- en pakstation uit Kruiningen. "Al met al is het prijstechnisch een heel mooi seizoen geweest, maar voor ons is het wel belangrijk dat er voldoende afzet is en dat is vanaf 1 februari een probleem. Vorig jaar hadden we ook geen afzet naar Rusland, maar kwam Braziliƫ nog aan de markt. Daar gaan nu nauwelijks uien naartoe. Maar je weet het nooit, de kansen komen altijd uit onverwachte hoek."

De baalprijs ligt, afhankelijk van de kwaliteit, op een niveau tussen de 18 en 23 cent. "We hebben wat drielingen voor 24 cent verkocht, maar die zijn er weinig. Momenteel zit er weinig ontwikkeling in de prijs." Hij verwacht niet dat de voorraad groot is. "Het is te vroeg om het seizoen helemaal af te sluiten, maar het is wel een eind gebeurd. De goede uien zijn echt zeldzaam aan het worden. In de handel wordt het vizier alweer op het nieuwe seizoen gericht, want ik hoor dat er al plantuien worden verkocht - rooidatum 1 juli - voor prijzen van 19/20 cent.