Status voorbereiding renovatie bewaarplaats

Het bewaarseizoen loopt tegen het einde. Hoe heeft het product zich ontwikkeld de afgelopen maanden? Welke verbeterpunten zag u gaandeweg het seizoen? EC ventilatoren, klimaatcomputer, kanalen of vervanging van het huidige koudemiddel zijn enkele voorbeelden. Hieronder een paar tips om uw bewaarplaats een 'boost' te geven en klaar te stomen voor de aankomende bewaarseizoenen.

EC ventilatoren
Ventilatoren die het afgelopen seizoen met veel draaiuren een grote impact op de energierekening hebben. Het is een goede reden om een aanpassing in de ventilatie te overwegen. EC ventilatoren verbruiken standaard 20% minder energie en zijn in toerental regelbaar. Wanneer de ventilator op 80% draait, verbruikt hij zelfs 50% minder energie en is de ventilator ook een stuk stiller. Deze investering heeft een snelle terugverdientijd en valt in de EIA regeling. Neem hiervoor snel contact op met uw bewaaradviseur.

Klimaatcomputer
In een seizoen als deze kunt u niet vaak genoeg controleren wat de status van het product in de bewaarplaats is. De Vision Control klimaatcomputer geeft een volledig overzicht in het bewaarproces en is bovendien op afstand te bedienen. Bereik ook het hoogste rendement en een maximale energiebesparing met aanvullende modules als Energiemanagement en Weer in Control. Informeer snel naar de mogelijkheden.

Kanalen
Het is een bekend probleem in de agrarische wereld: vaak worden halfronde kanalen op de hoek geraakt bij het uitschuren en vouwt hij (gedeeltelijk) dubbel. Hierdoor wordt de luchtverdeling minder optimaal. Zorg daarom dat u tijdig alle kanalen gerenoveerd of vervangen hebt voordat het nieuwe bewaarseizoen begint. Beschadigde kanalen kunt u bij ons voor een gereduceerd tarief door de wals laten halen in de zomermaanden. Ook hebben wij een grote voorraad aan nieuwe halfronde kanalen TT1 t/m TT13. Wacht niet tot de laatste week voor het inschuren en vervang uw beschadigde kanaaldelen voor nieuwe.

Onderhoud koelinstallatie – vervanging koudemiddel
Met de temperatuurschommelingen in november 2015 is eens te meer gebleken hoe waardevol een koelinstallatie is. Het is daarom zaak dat deze up to date blijft. Wet- en regelgeving speelt een steeds belangrijkere rol bij het gebruik van koudemiddelen. Aan koudemiddelen is een zogenoemde GWP-waarde gekoppeld: het 'Global Warming Potential'. Leveranciers van koudemiddelen worden beperkt in hun 'GWP-quotum' waardoor het gebruik van natuurlijke koudemiddelen steeds belangrijker wordt. Informeer bij ons naar de mogelijkheden om uw koudemiddel te vervangen en zorg ervoor dat uw koelunit klaar is voor de toekomst.

Bron: Tolsma

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven