Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Telers kunnen profiteren van snelle internetaansluitingen

Toch glasvezel voor Noordoostpolder

Het buitengebied van Noordoostpolder krijgt snel internet via glasvezel. Tijdens de vraagbundeling had iedereen in het buitengebied de mogelijkheid om zich aan te melden voor een van de glasvezelpakketten. Om te kunnen starten was een deelnamepercentage van 60% nodig. Rond 1 juni bleek de teller te blijven steken op 54%. Hoewel de deelnamedrempel niet is gehaald, gaat FiberFlevo nog deze zomer toch starten omdat de provincie toegezegd heeft bij te springen.

Dat wordt doorgepakt is voor een groot deel te danken aan het ingrijpen van Provinciale Staten. Vorige week drong de VVD er op aan om als provincie bij te springen om zo de 'onrendabele top' weg te halen. Die garantstelling van provincie Flevoland kwam er op het laatste moment. De borgstelling houdt in dat de provincie bijspringt bij een eventueel tekort in de exploitatie. Dat tekort is nu nog ruim 65.000 euro oftewel 175 aansluitingen. Als dit aantal extra aanmeldingen een jaar na de aanleg alsnog binnen is, wordt het project dekkend.

"En nu de rest van Flevoland nog. Daar zijn de problemen met traag of zelfs afwezig internet net zo groot." Dat is de reactie van voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland. De pogingen tot nu toe in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland zijn gestrand. "We hebben als LTO geprobeerd om een initiatief door telers zelf van de grond te krijgen, maar tevergeefs. Er waren onvoldoende aanmeldingen." Wel zijn verschillende bedrijven in de Zuidlob aangesloten op een datalijn die daar werd aangelegd voor sluizen en bruggen.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven