Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Turkije biedt excuses aan, hoop op betere relatie Rusland

Erdogan door het stof

De Turkse president Erdogan heeft excuses aangeboden aan Rusland voor het neerhalen van het Russische gevechtstoestel in november vorig jaar. In reactie op dit incident stelde Rusland een forse boycot in van onder andere Turkse groenten en fruit. Die tegenactie kwam hard aan in Turkije. Moskou eiste excuses van Ankara voordat de er gesproken kon worden over opheffen van de sancties.In een brief bood de Turkse president zijn excuses aan. ook sprak hij de hoop uit dat de relatie tussen de landen zal verbeteren. Die is sinds het incident verkild. Diplomaten aan beide kanten verwachten dat door de excuses de relatie zal verbeteren. Of dat ook betekent dat de boycot van AGF wordt opgeheven is onzeker. Rusland stelde ook een verbod in op bijvoorbeeld vakanties naar Turkije. De Russische toerisme sector hoopt dat door de excuses het reizen hervat kan worden. De Russische sector wordt hard geraakt doordat er nauwelijks alternatieve bestemmingen zijn voor de Russische toeristen.

Moskou hoopt op betere relatie Londen
In reactie op het Britse referendum hoopt Moskou dat de relatie met de Britten zal verbeteren, zei een woordvoerder van de president eind vorige week. "De Russische relatie met Groot-Brittanniƫ is historisch erg rijk, maar momenteel worden we geconfronteerd met enkele moeilijkheden," aldus de zegsman. "We zien dat onze Britse partners niet altijd bereid zijn om te praten en samen te werken."

X5 wil zelf importeren
De Russische retailer wil zelf producten gaan importeren en daarmee de importeurs omzeilen. Er zijn onder andere plannen voor directe import uit Armeniƫ. "We importeren voedingsmiddelen uit meer dan 25 landen en het gros daarvan komt via onze partners. Ons doel is om meer directe import te realiseren, daar zijn we al mee begonnen," aldus CEO Igor Shekhterman op het economisch forum in St. Petersburg.


Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven