Eensgezinde EU verlengt sancties Rusland

Tholen – De Europese Unie heeft de sancties tegen Rusland verlengt met zes maanden. De sancties werden in 2014 opgelegd als reactie op de Russische annexatie van de Krim. Later werden de sancties verbonden aan het uitvoeren van de Minsk-akkoorden, die voorzien in een staakt het vuren in Oost-Oekraïne. Vooralsnog blijft het onrustig in het oosten van Oekraïne.

In tegenstelling tot voorgaande verlengingen was er in aanloop naar de top waar het besluit genomen werd nauwelijks aandacht voor. In voorgaande jaren klonk er eigenlijk elke keer wel enige vorm van protest uit een lidstaat, het zij van de nationale regering, het zij van lagere overheden. Donald Tusk, president van de Europese Commissie, vatte het samen in een Tweet: "EU united on roll-over of economic sanctions on Russia."

Voor de boycot op onder andere groenten en fruit uit Europa die Rusland instelde als reactie op de sancties heeft deze beslissing op korte termijn sowieso geen gevolgen. Rusland maakt bij de vorige verlening van de sancties door de EU al bekend de boycot in stand te houden tot eind 2018. In het Europees Parlement klonken vorige maand leken de parlementariërs het er wel over eens dat de EU meer zou moeten doen om de gevolgen van de boycot aan te pakken. Toen reageerde eurocommissaris Hogan dat er genoeg maatregelen zijn om de schade van de boycot te beperken.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.