Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TOP Onions exporteert winteruien naar overzee

"“Goede bewaarbaarheid en huidvastheid maken Shakespeare gewild"

"Goede bewaarbaarheid en huidvastheid maken Shakespeare tot gewild product"
Als je uitsluitend van de benaming uitgaat denk je bij winteruien qua afzetmarkten niet direct aan subtropische oorden. De Shakespeare bewijst het tegendeel. Dit uienras biedt volop mogelijkheden voor overzeese bestemmingen.



Rinus Wisse van TOP Onions, een familiebedrijf dat zich de afgelopen decennia heeft toegelegd op de teelt en verwerking van uien: "Shakespeare is gewild vanwege de mooie, uniform ronde vorm, de relatief goede bewaarbaarheid en een smalle hals waardoor hij snel droog is. In het verleden waren wij terughoudend met het sturen van winteruien naar verre bestemmingen. Inmiddels hebben we onze visie hierop bijgesteld. We zien dat de Shakespeare inmiddels terrein heeft gewonnen aan populariteit in de handel. Op dit moment zijn we volop aan het verpakken voor Midden-Amerika en Afrika. Shakespeare heeft bewezen te beschikken over tal van eigenschappen die ook elders worden gewaardeerd."



Erwin Groen van TOP Onions stelt dat het uienras Shakespeare een goed alternatief is voor andere winterrassen. "Qua rijpheid is Shakespeare vroeger dan Troy en iets later dan Senshyu Yellow. Kostprijstechnisch is het ras ook enorm interessant. De kosten voor het uitgangsmateriaal zijn stukken lager dan vergelijkbare winterrassen. Ook de relatief flinke opbrengsten doen telers besluiten om ook Shakespeare winteruien te gaan telen. Afgelopen week hebben we bijvoorbeeld een partij getarreerd op 53 ton netto per hectare."



"Volgende week verwachten we de laatste winteruien te hebben verscheept en stappen we over op uien in het vroege segment. Ook daar staan de ontwikkelingen niet stil en dienen zich nieuwe rassen aan. Gisteren zijn de eerste Lombardi uien al opgeladen en door de smalle hals van dit relatief nieuwe ras hopen we deze zaterdag al te kunnen sorteren" besluit Rinus.





Voor meer informatie:
Top Onions
Rinus Wisse
T: +31 (0)113 315 075
M: +31 (0)612 728 066
F: +31 (0)113 315 060
r.wisse@toponions.com
www.toponions.com
Publicatiedatum: