Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijzen voor eerste Italiaanse Borettana-uien

In Reggio Emilia is de oogst van Borettana-uien vorige week begonnen. Het lijkt erop dat de opbrengst 10 tot 15% hoger zal zijn dan vorig jaar. "Het goede nieuws is dat het percentage verkoopbare uien dit jaar meer dan 80% is vanwege de goede kwaliteit", vertelt Matteo Freddi van Freddi Prodotti Ortofrutticoli.


Borettana-uien.

De eerste uien zijn vorige week tegen hoge prijzen op de markt gekomen, hoewel de prijs van klassieke gele uien vrij laag is. De groothandelsprijzen zijn 1,20 tot 1,30 euro per kilogram en zullen dalen als er meer product beschikbaar komt. "De prijzen zullen uitkomen op ongeveer 0,80 tot 1,00 euro per kilo als klanten bereid zijn een beetje meer uit te geven aan Borettana-uien."

Het derde jaar van het Borettana Zero Difetti project-eindigde in de afgelopen weken. "We zouden graag een belangenvereniging oprichten om producenten, handelaren, coöperaties en verwerkers samen te brengen, zodat we de productie kunnen organiseren."


Borettana-uien in zakken met het logo van Freddi.

"In de loop de jaren heeft Italië marktaandeel verloren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Andere producenten, zoals Australië, winnen juist aan aandeel. Ik ben niet bang voor Italiaanse concurrenten, maar wel voor de buitenlandse."
 
"Er is een vast aantal uienexploitanten in Emilia-Romagna en ik zie niet in waarom we niet met elkaar zouden overleggen. Spanje verkoopt nu aan het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Taiwan. We moeten voor de juiste volumes zorgen, onze zaden en teeltgebieden controleren en ons richten op onderzoek en ontwikkeling. We zouden ook wat risico's moeten nemen door eens in de zoveel tijd een aantal containers te verzenden naar een nieuwe markt. Dat is het doel van het Borettana Zero Difetti project."

Contact:
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE)
Tel.: (+39) 0522 679831
Fax: (+39) 0522 679854
E-mail: commerciale@cipollefreddi.it
Web: www.cipollefreddi.it