Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droogte stelt Britse uienteelt voor uitdaging

Vaak heeft de uienteelt in Oost-Engeland te kampen met de uitdagingen van de nattigheid, maar dit jaar is het tegenovergestelde aan de hand en is het aanzienlijk droog geweest in het gebied.

Colin Galbraith van Moorhouse&Mohan vertelt dat de opbrengsten per veld dan ook sterk variƫren."Het is van belang dat de telers voldoende uien van de meest gevraagde maatsortering (50-80 mm) oogsten, anders zullen ze niet de benodigde prijzen kunnen maken."

"De vraag naar uien is nooit geweldig in deze tijd van het jaar, maar we zijn niet ontevreden over de uienverkoop. De prijzen zijn gedaald na het importuienseizoen, maar houden stand op een acceptabel niveau."



"Er zijn niet veel plantuien geteeld en de Nederlandse productie loopt een beetje achter, zodat de markt niet wordt overstroomd. We missen momenteel wel rode uien, die later zijn waardoor er een gat is tussen het seizoen het zuidelijk en noordelijk halfrond."

"Ook het aanbod Spaanse uien is minder groot vanwege de hoge temperaturen en onvoldoende mogelijkheden om te irrigeren met uitzondering van de regio Zaragoza waar het weer vriendelijker is geweest", vervolgt Colin. Hij verwacht dat de prijzen op een stabiel niveau zullen blijven.

"In het Verenigd Koninkrijk is het volume ongeveer gelijk aan vorig jaar. Toen liet men de uien door de slechte start en vrees voor kleine maten langer in de grond, wat resulteerde in een overaanbod aan grote maten. Dat zal dit jaar niet gebeuren, omdat het zo droog is."

Moorhouse&Mohan exporteert Britse uien naar Oost-Europa en volgens Colin is die vraag er nog altijd. "De export betreft specifieke soorten en maten, hoofdzakelijk voor de supermarkten."

Voor meer informatie:
Colin Galbraith
Moorhouse & Mohan
Tel: 0044 7967077118
Email: colin@moorhousemohan.co.uk



Publicatiedatum: