Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Giant toont nieuwe machines en aanbouwdelen tijdens ATH

Tobroco Machines neemt een dozijn machines mee naar AgroTechniek Holland en toont modellen uit alle productcategorieƫn. De machines zijn uitgerust met werktuigen die geschikt zijn voor een groot aantal werkzaamheden in de teelt.
De V5003 TELE HD en E-SKID zullen op stand 3.17 de primeurs zijn.

Wielladers
De wielladers worden van klein tot groot vertegenwoordigd door 5 machines. Allereerst is daar de compacte krachtpatser D204SW. Met een bedrijfsgewicht van 1100 kg en kiplast van 1000 kg kan deze machine bijna zijn eigen gewicht tillen. De D263S is met zijn 26 pk dieselmotor en gewicht van 1480 kg een maatje groter.



De D337T is een machine van 2100 kg met hydrostatische 4-wiel aandrijving en automatische sperfunctie. De kiplast van 1450 kg en hefhoogte van ruim 280 cm maken de machine geschikt voor het uitvoeren van een grote diversiteit aan werkzaamheden.



Voor het zwaarder werk biedt Giant de V452T. Met zijn 45 pk, 2400 kg, 2 versnellingen en zware planetaire eindaandrijving biedt de wiellader een hoge olieflow op de hydraulische functies zodat ook zware aanbouwdelen aangestuurd kunnen worden. Het grootste model kniklader op de stand is de V4502T. Dit model is geconstrueerd op een robuust frame waardoor de machine stabiel is. De hefarm met Z-kinematiek zorgt ervoor dat de kracht bij het laden en lossen optimaal verdeeld wordt waardoor een kiplast van 2000 kg haalbaar is.


Telescoop laders
Voor werkzaamheden waarbij hoogte belangrijk is zijn de Giant telescoop laders geschikt. Op de stand zijn drie verschillende tele versies te vinden met een hefhoogte die varieert van 2,8 tot ruim 5,1 meter. De kleinste en meest compacte versie is de D254SW TELE met een gewicht van 1100 kg en breedte van 92 cm. Een nieuw model in de 50 pk klasse is de V5003 TELE HD. Dit is de eerste Giant telescooplader in Heavy Duty uitvoering.

De machine wordt aangedreven door zware 14-tons assen met hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing. Op beide assen zit een 100 procent sper, welke ingeschakeld kan worden door een drukknop op de joystick. De telescooplader bereikt een topsnelheid van 28 km/h en met de uitschuifbare hefarm kan een hoogte van 4,3 meter bereikt worden.

De V761T TELE is het derde model telescooplader en ook direct het grootste model uit het gamma van Giant. De V761T TELE is voorzien van een 76 pk Deutz motor,
standaard LS pomp en cabine. Het powermanagementsysteem maakt dat de machine volledig instelbaar is per werktuig, waaronder de olieflow, druk, rijmodus, en dergelijke.



Skidsteer laders
Na de Agritechnica van 2015 is de E-skid voor het eerst op een agribeurs in Nederland te zien. Dit, volledig elektrische concept model, is op afstand bestuurbaar,
heeft een laag geluidniveau en is emissievrij. Met deze innovatie zet Giant een nieuwe stap richting milieuvriendelijke machines. Daarnaast zijn beide dieselversies
met 20 pk (SK201D) of 25 pk (SK251D) op de stand vertegenwoordigd. Alle skidsteer laders worden aangedreven door 4 krachtige wielmotoren. Deze zorgen niet alleen voor extra duw- en trekkracht, maar zijn daarnaast onderhoudsarm.



4548 Tendo verreiker
De Tendo is ontworpen om in kleine ruimtes en op ruw terrein te opereren. Met een beperkte breedte van 160 centimeter, hoogte van nog geen 2 meter en een kleine draaicirkel is de verreiker zowel binnen als buiten goed inzetbaar. Recent is de machine aan een onderzoek onderworpen waarbij de verreiker is getoetst conform de nieuwste internationale veiligheidseisen. Een onafhankelijke bureau heeft met een team van specialisten de keuring uitgevoerd en hieruit is gebleken dat de verreikers voldoen aan EN ISO 12100-norm en de EN 1459-norm.


Publicatiedatum: