Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Panamese aardappel- en uientelers teleurgesteld over maatregelen overproductie

Aardappelen- en uientelers zijn teleurgesteld over de resultaten van de vergadering die ze afgelopen maandag 29 augustus hadden met een overheidscommissie. Voor de telers zijn er geen duidelijke maatregelen genomen waarmee ze zichzelf kunnen beschermen. 

Volgens de directeur van de Association of the Producers' Community from the Highlands, Augusto Jimenez, had de overheidscommissie na een lange vergadering alleen maar een verkoopverplichting van uien en aardappelen getekend voor een lage prijs per 100 kg. Deze verplichting zou nog afhankelijk zijn van de bevestiging van de controleur en het zou er van afhangen of de telers hun oogst op de markt zouden kunnen verkopen of niet. 
Onder deze overeenkomst zouden ze 9072 kg (20.000 pond) verkopen voor €29 per 100 kg en 1.000.000 kg uien voor €29 per 100 kg. "Deze prijzen dekken de productiekosten niet."

De minister van Agrarische Ontwikkeling, Ernesto Carles, bood aan de aardappelen en uien te kopen om die bij de markten van het Agricultural Marketing Institute (IMA) af te leveren. De onderhandelaars gingen hier niet mee akkoord. 

Jimenez: "Dit lost de problemen van overproductie niet op. Het werkt alleen verzachtend, omdat telers niet weten wat ze aanmoeten met de overproductie. De markt was in de oogstperiode overspoeld met deze twee producten die geïmporteerd waren."

Vanuit IMA is herhaald dat dit het aanbod was voor de telers en dat dit zou helpen om hun producten te verkopen. 


Source: laprensa.com.ni

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven