Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fundamenteel voor de toekenning van toelages aan telers

India: Marktcommissies moeten nog informatie geven over uienveilingen

Agrarische Productie Marktcommissies (APMC's) in Nashik hebben geen informatie over uienveilingen geleverd aan de staat. De Deputy District Registrar (DDR) stuurde op 31 augustus een brief, waarin hij de deadline op 3 september zette om informatie over de uienveilingen tussen 1 juli en 31 augustus te leveren. Van de 15 APMC's hebben alleen de Lasalgaon APMC's de informatie aangeleverd. 

De staat heeft besloten om telers die hierdoor verlies hebben geleden €1,34 per 100 kilo uien te geven als schadevergoeding. De telers die in juli en augustus uien afzetten bij APMC's zullen toelages krijgen van de overheid tot een maximum van 20.000 kilo per teler. De staat wilde dat APMC's informatie gaf over de uienveilingen om op basis hiervan toelages toe te kennen aan telers. 

Nashik APMC secretaris Arun Kale: "De eerste deadline die het DDR kantoor zette was 25 augustus. Later stuurden ze nog een brief met de vraag voor informatie tot aan 31 augustus. We verzamelen nu de informatie die woensdag moet worden ingeleverd." In het rapport van de Lasalgaon APMC staat dat in Lasalgoan en de submarkt in Niphad in totaal 29.000.000 kilo uien waren geveild in de periode tussen 1 juli en 31 augustus. De uien die op dit moment op de markt komen, zijn van de zomerteelt die geoogst is in maart en april. Dit was een erg goed gewas met een vruchtbare teelt. Telers in dit district hebben nog ongeveer 500.000 ton uien opgeslagen. Deze opgeslagen uien zijn al 4 maanden oud en de waarde ervan heeft afgenomen tot bedragen tussen €2.04 en €4.08 per 100 kilo. Deze trend is ook waarneembaar in APMC's waar telers verlies hebben geleden. Zij konden de productiekosten niet dekken. De totale kost voor het telen van uien is €13,40 per 100 kilo. 

Source: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven