Duurste chips ter wereld

Tien euro voor één chipje

Als speciale snack voor bij hun kwaliteitsbier heeft de Zweedse brouwerij St. Erik's 's werelds duurste chips gecreëerd. Waarschijnlijk vond St. Erik's Lays of Pringles te gewoontjes en bedacht het bedrijf een nieuwe exclusieve snack waarvan de prijs navenant is. "St. Erik's is één van Zwedens beste microbrouwerijen en we hechten veel waarde aan vakmanschap. We hadden behoefte aan een snack van dezelfde kwaliteit om bij ons bier te serveren," vertelt Marcus Friari. "We hebben daarom de meeste exclusieve chips ter wereld ontwikkeld als de perfecte begeleider van ons topbier."

De chips worden per vijf stuks verkocht in een luxe door St. Erik's ontworpen doos. Iedere chip wordt zorgvuldig bereid door een chefkok waarbij vijf Scandinavische ingrediënten worden gebruikt: Matsutake paddenstoelen uit de naaldbossen van Noord-Zweden, truffel zeewier van de Faeröer Eilanden, handgeplukte dille van het schiereiland Bjäre, Leksand uien en Indiase kruiden waarvan ook het St. Erik bier wordt gebrouwen.

Ook de aardappelen die gebruikt worden zijn bijzonder en worden geteeld op de hellingen in Ammarnäs en met de hand geoogst. "Alle chips worden ambachtelijk bereid", vertelt chefkok Pi Le. "De smaak is typisch Scandinavisch maar veel mensen proeven duidelijk de aardappel- en uiensmaak." 

De 100 dozen St. Erik's chips die vorige week op de markt kwamen, waren nagenoeg onmiddellijk uitverkocht, ondanks de buitensporige prijs van €51 per doos. Helaas is het onbekend of er binnenkort nog een tweede partij op de markt komt. Gezien het succes van de eerste partij lijkt dat echter niet onwaarschijnlijk.

Bron: www.odditycentral.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven