Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek naar Wiskerke Onions en MSP

Tijdens het jaarlijks terugkerend congres van Zeeland Connect staat de logistiek in Zeeland centraal. Bijna 150 deelnemers uit de Zeeuwse logistieke sector en daarbuiten bezochten themasessies, konden luisteren naar een interessante spreker en de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek 2016 werd uitgereikt.Zeeland Connect Jaarcongres
Het congres, geleid door NOS Studio Sport presentator Gert van 't Hof, ging van start met vier themasessies: 3D-printing, Drones in de Logistiek, Human Capital en de logistieke planning game SynchroMania. Vervolgens werd ingespeeld op een aantal actuele projecten van Zeeland Connect. Spreker Walther Ploos van Amstel, hoogleraar logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, vertelde over veranderingen binnen het Europese goederentransport netwerk en de impact hiervan op Zeeland. Tot slot werd de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek uitgereikt door gedeputeerde Harry van der Maas.

Uitreiking Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek 2016
Gedeputeerde Harry van der Maas reikte tijdens het jaarcongres de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek (ZAL) uit aan twee Zeeuwse bedrijven: MSP Onions en Wiskerke Onions. Zij mochten deze prijs in ontvangst nemen omdat zij, door samen te werken, een oplossing bieden ten opzichte van de concurrentiepositie van de gehele uiensector. Door zich te committeren lading aan te bieden in Vlissingen, is deze haven een lijndienst rijker en ontstaan er nieuwe exportmogelijkheden. Steeds meer collega-exporteurs volgen: een mooi voorbeeld van het versterken van de logistieke keten in Zeeland.

Vorig jaar won Zeeland Refinery de ZAL voor hun bijdrage aan de pilot Uniform Aanmelden Barges. Het gewonnen bedrag wordt geïnvesteerd aan de uitbreiding van een functionaliteit met elektronische documenten module.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven