Uienexport verdubbeld in Indiase Nashik

Na het opheffen van de minimumexportprijs (MEP) is de uienexport in het Indiase Nashik verdubbeld in de eerste vijf maanden van boekjaar 2016-2017 (vergeleken met dezelfde periode vorig jaar).

Volgens de Nationale Coöperatieve Federatie voor Landbouwmarketing (Nafed) steeg de uienexport tussen april en augustus met 135% tot 1.063.000 ton, vergeleken met 460.000 ton in dezelfde periode van 2015-16.

"Er was sprake van een overproductie van ongeveer 250.000 ton. Hoewel de export verdubbelde, deed de uienbusiness het niet zo goed als gevolg van de overproductie. Bovendien had de exportstijging weinig nut: de telers werden ernstig getroffen door de daling van de groothandelsprijzen. Ook konden ze de omzet van hun productiekosten niet verzekeren", aldus de directeur van Nafed, Nanasaheb Patil.

In augustus 2015 bereikte de gemiddelde groothandelsprijs van uien een recordhoogte van €78 per kwintaal, wegens een voorraadgebrek. Hierop verhoogde Nafed de MEP voor uien in fasen tot 659 dollar om de prijzen te stabiliseren. In december 2015 hief het centrum de uien-MEP op na een daling van de groothandelsprijzen, wat resulteerde in een exportstijging.

Source: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven