Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Testers doet proef met nieuwe Pentakeep-middelen:

"Nutri-Phite Magnum S bewijst zijn waarde in plantuien"

Pentakeep is een uniek voedingselement dat als enige product ter wereld 5-Aminolevuline zuur bevat. In de tuinbouw wordt hier al veel langer meegewerkt, maar ook in vollegrondsgroenten worden sterke resultaten geboekt met het nieuwe product Nutri-Phite Magnum S. Dat blijkt uit de proeven bij Piet Testers in Dinteloord.

"De perceellengte was 400 meter. Ik heb het eerste monster op 50 meter van het kopakker genomen ( om dubbel strooien van kunstmest uit te sluiten) daarna om de 100 meter een monster genomen van 1 meter lengte en een bed breedte van 1.5 meter. De monsters heb ik zo dicht mogelijk naast elkaar gepakt, maar wel zo dat er geen overlapping van behandeld en onbehandeld zou zijn", vertelt Piet Testers.

De resultaten zijn als volgt:
behandeld onbehandeld
1 15.9 kg 16.6 kg
2 15.3 kg 13.4 kg
3 16.7 kg 14.5 kg
4 15.8 kg 14.4 kg
 
"Dit waren bruto kg net na het rooien dus nog heel erg groen loof. Gemiddeld naar hectares omgerekend van deze 4 proeven betekend dit: behandeld een opbrengst van 106.16 ton/ha en onbehandeld 98.16 ton/ha. Netto hebben we 76 ton per hectare afgeleverd. Dit is nadat ze ongeveer 2 weken hebben liggen drogen op het land. Dit zou betekenen dat de indroging ongeveer 24% was. Dan komt behandeld op 80.68 ton/ha (behandelde stuk was 1.25 ha) en onbehandeld op 74.60 ton/ha (onbehandelde stuk was 3.75 ha). We hebben behandeld en onbehandeld met het laden niet helemaal uit elkaar kunnen houden, maar voor mijn gevoel waren bij het behandelde stuk de karren iets eerder vol", besluit Testers.

Voor meer informatie:
Cor den Hertog
Pentagrow BV
Coenecoop 142A
2741 PE Waddinxveen
Tel: 0182-769 117
cor@pentagrow.nl
www.pentakeep.nl